torsdag 30 juli 2009

Fool's Gold

I Fool's Gold möter Sahara, Into the Blue på ett stundtals småroligt, men mest löjligt och pinsamt sätt. Matthew McConaughey spelar en skattletare som står i skuld till några skumma typer och en annan större skattletare han tidigare jobbat åt(känner någon igen det?), Kate Hudson spelar hans ex-fru som han vill ha tillbaka. Smålöjlig och en klart sämre och svagare kopia av Into the Blue med försök till komisk tvist, där återigen McConaughey slösar bort sin talang på ytterliggare en b-film. En svag romantisk tendens skymtas men skuggas snabbt igen, kemin mellan Hudson och McConaughey är svag och enda ljusglimten är Donald Sutherland som spelar med lite distans till sig själv.
Betyg(1-10): 3
Plus till: Sutherland som fungerar ok som smårolig uttråkad miljonär
Minus till: Bristen på egna idéer och att McConaughey slösar bort sin talang på sånt här nonsens

tisdag 28 juli 2009

The Curious Case of Benjamin Button

I helgen såg jag Benjamin Buttons otroliga liv, men har lite svårt att bestämma mig för vad jag tyckte. Det var en ganska bra feelgood-film trots att den var lite sorglig på sätt och vis. Till stor del var det bra make-up, bra kostymer och bra skådespel, från framförallt Blanchetts, Swintons och Ormonds sida. Ibland blev det lite för mycket när Button var ung, fast gammal och den första halvtimmen var ganska seg. Men direkt efter slutet var ändå känslan att det var en ganska bra film. Lite märkligt på något vis för jag kan inte riktigt säga vad som var bra i den, men någonstans lockar de lite osannolika filmerna mig, och skådespelet var till stora delar mycket bra. Själva storyn är en tragisk kärlekshistoria där de förälskade aldrig släpper varann trots att de växer ifrån varandra. Klart sevärd var den dock och berättarrösten som till större delen är Brad Pitts är behaglig att lyssna på, dock är hans åldersskiftningar sådär i vissa läge och framförallt när han sminkats till yngre blir det lite brister.
Betyg(1-10): 7
Plus till: Julia Ormond i bra biroll, länge sedan jag såg henne.
Minus till: Fotot i vissa sekvenser främst till havs, och den sega inledningen.

fredag 24 juli 2009

Wallander 16: Kuriren


Såg den 16:e delen ur den "nya" Wallanderserien igår kväll, och betraktar man det som en TV-serie, snarare än långfilmer är filmerna ganska bra. Sett till hela serien var det ingen film som stack ut på något sätt, utan ett ganska medelmåttigt "avsnitt". Lite försök till djup dök upp genom, hot mot polisaspiranten Isabelle, men det nådde inga större höjder. Samantaget var det en ok kriminalhistoria om knarkhandeln i Ystad, med försök att visa på gänguppgörelser om knarkmarknaden, med den lokala MC-klubben som blir underhuggare till i området nyetablerade "Juggemaffian". Helt ok som kvällsunderhållning i det stora hela, förutom MC-gängets president som var uselt spelad, av någon(ska kolla upp vem) som inte alls passade i rollen.
Betyg(1-10): 5
Plus till: Lena Endre som gör sin roll som åklagare bra.
Minus till: Mc-gängets president som helt saknade trovärdighet.

Nystart!

Då sidan under en långre tid varit åsidosatt på grund av tidsbrist ska jag nu göra ett nytt försök att få lite liv i den. Min ambition har varit att skriva längre och djupare artiklar i form av recensioner eller porträtt, men dessvärre har inte tiden räckt till och projektet har legat dött. Men för att få liv i sidan igen har jag ändrat min vison och kommer nu främst att göra vad jag kallar snabbrecensioner av de filmer jag ser löpande. Med snabbrecension menar jag betyg och kort om vad jag tyckte eller kände direkt efter filmens slut och därför blir det inte några faktasökande eller djupdykningar. Förhoppningsvis kommer jag att få mer tid över till denna blogg längre fram och då är min förhoppning att åter skriva längre artiklar. Men nu blir det främst korta recensioner av de filmer som ses. Hoppas att någon finner glädje i detta ändå.